Saigon

We zijn in Saigon beland, nu gekend als Ho Chi Minh.

Aangezien de tijd beperkt is, neemt Marc ons mee naar het oorlogsmuseum. Vrij indrukwekkende foto’s en oorlogstuigen. Vooral het verhaal van Agent Orange, het dioxine gas, dat veel werd gebruikt door de Amerikanen. Dit naast splinter bOmmen,… Wat ze nu zelf ten stelligste afkeuren, maar zelf zoveel hebben gebruikt! Toch de moeite om dit te bezoeken.

Nadien zijn we het ‘independent palace’ voorbijgewandeld. Daar waar de 2 tanks in 1975 het hekwerk zijn binnen gereden. Een bezoek kunnen we eventueel later nog doen, hoewel de binnenkant geen te grote aanrader is.

Hierna naar het koloniale gebouw, alias ‘de post’. Ook nog een bezoek aan de ‘Notre Dame’. Idem als in Parijs, maar veel kleiner. De stenen zijn zelfs uit Frankrijk geïmporteerd. Mooi gedaan.

Nadien heeft de groep zich opgesplitst want honger begon stilaan parten te spelen. Wij zijn dan naar het Hardrock café gegaan. Toch leuk om van hier ook een T-shirt te hebben. De prijzen zijn wel Europees. Eten hebben we er dan maar niet gedaan.

We zijn gaan eten in een redelijk gekend – volgens Marc – restaurant ‘propaganda’. Best lekker, maar vrij duur. Het was alvast plezant, want we komen best goed overeen met Tamara, mama van Gilles en Meis. De kinderen schieten ook goed op met elkaar.

rhdr

Op tijd in bed want morgen opnieuw vroeg opstaan. Dan gaan we naar Cuchi. De gangen die gebruikt werden door de Vietcong in de oorlog.

Slaapwel!

Geef een reactie