Le Beaujolais est arrivé

Wat was me dat? Zo een trip om hier te geraken! 24 uur onderweg geweest en bijna niet geslapen. Redelijk hevig, maar toch een ervaring. Om 6u thuis vertrokken, trein tot Antwerpen, taxi naar Schiphol en om 13u35 Schoten we de lucht in. Ruim 11u vlucht en 6u verschil met China (5u met Vietnam) . We hebben kort door de luchthaven van Canton gelopen om daarna wat te suffen op een stoeltje aan de Gate.

We komen hier nog terug. Dan kunnen we wat inkopen doen. Op naar het volgende land, want het is nog 1u40 vliegen naar Hanoi.
Eens toegekomen in Vietnam, verliep alles heel vlot, buiten rommelende buiken en onuitgeslapen piepogen. Valiezen vlotjes afgehaald en onze reisgids Marc stond ons al op te wachten. Toch wel aanpassen zo een luxereis. Wij zijn dat niet gewoon.
Één airco bus, uitleg onderweg,… Eens geen stress met alles zelf uit te zoeken. Ik krijg soms wat het gevoel met Intersoc mee te zijn.
Langs de weg zagen we al de rode rivier en de 6km lange mozaïek die ook in het spel van De Mol te zien was.
Tijd om onze groep te leren kennen en daarna een frisse douche te nemen. Het is hier wel 32* en redelijk vochtig. Meteen gaan we de stad in voor een eerste verkenning.

Wat een gedoe op de weg. Miljoenen brommerkes. Het is wat uitkijken geblazen, maar miraculeus genoeg vloeit dat allemaal mooi door elkaar, zonder veel schrammen. Dan toch maar een bezoekje gebracht aan Temple of the Jade Mountain.

Daar wat leuke foto’s bij…

One thought on “Le Beaujolais est arrivé

Geef een antwoord